Mekkora villanybojlert válasszak?

Mekkora villanybojlert válasszak?

A megfelelő méretű és típusú villanybojler kiválasztásában szeretnénk segítséget nyújtani.

Mekkora villanybojlert válasszak?

Az általános felhasználási szokások alapján kialakult egy ajánlás, ami alapján a felhasználók számából következtethetünk a megfelelő villanybojler méretre. Átlagosan egy fő 40-70 liter meleg vizet használ el naponta.

Ez alapján

- 1 főre 50 literes

- 1-2 főre 80 literes

- 2-3 főre 100 literes

- 3-4 főre 125 literes

- 4-5 főre 160 literes

- több főre 200 literes

villanybojler választását ajánljuk.

Energiahatékonyság szempontjából nem gazdaságos az ajánlott térfogattól jelentősen eltérni (nagyobb/kisebb méretet választani). Kisebb villanybojler esetén nem fog rendelékezésünkre állni a megfelelő mennyiségű meleg víz, illetve a villanybojlerünknek túl sokszor kell teljesen felfűtenie a vizet, az optimálisnál (55 °C) magasabb hőmérsékletre kell beállítanunk. Nagyobb bojler esetén pedig feleslegesen lesz felfűtve/melegen tartva a kelleténél nagyobb mennyiségű meleg víz.

Általánosságban elmondható, hogy okos villanybojlerből elegendő egy mérettel kisebb mellet döntenünk, amennyiben nappali áramról használjuk. Hiszen az egyedi algoritmusának köszönhetően mindig (ami előző 7 nap fogyasztása alapján készíti a meleg vizet) a megfelelő mennyiségű meleg vizet állítja elő a háztartás számára. A Drazice Smart okos villanybojlerekkel átlagosan 10- 15 % -ot spórolhat meg a vízfelmelegítés költségein (Smart üzemmódban használva, hagyományos villanybojlerekhez viszonyítva).

Éjszakai hálózatról való használat esetén célszerű egy mérettel nagyobb villanybojler megvételét tervezni. Az éjszakai (kapcsolt) áram a szolgáltató döntése alapján változó időben és intervallumban van jelen, ezért amikor éppen elérhető célszerű a szükségesnél nagyobb mennyiségű meleg vizet előállítani és tárolni arra az időszakra, amikor az éjszaki áram nem lesz elérhető.

Reméljük, a fenti információk alapján könnyebben ki tudja választani a megfelelő méretű, típusú villanybojlert kínálatunkból, bármilyen egyéb kérdés esetén bártan hívja munkatársunkat a 72/210-851 számon vagy írjon e-mailt az [javascript protected email address] címre.